Contact
Ben je geïnteresseerd in ROBOT-BOND en de toepassingen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.
Prof. dr. Elly Konijn
Elly A. Konijn is hoogleraar Mediapsychologie aan de afdeling Communicatiewetenschap, Vrije Universiteit Amsterdam. Voortbouwend op haar multidisciplinaire achtergrond in psychologie, mediastudies en informatica, heeft zij het unieke afstudeer- en onderzoeksprogramma in Media Psychology Amsterdam opgezet en ontwikkeld. Haar onderzoek richt zich op drie onderling verbonden lijnen: 1) met betrekking tot mediafiguren, avarts en sociale robots; 2) Emoties en op media gebaseerde realiteitspercepties; 3) Mediagebruik bij adolescenten.
Het onderzoekswerk van Konijn is gepubliceerd in belangrijke wetenschappelijke tijdschriften in het veld, (hand)boeken en gepresenteerd in professionele documentaires, lezingen en media-optredens. Ze was voorzitter van de divisie Information Systems van de International Communication Association en redacteur van het tijdschrift Media Psychology.
In totaal heeft Elly meer dan 17.5 miljoen euro aan onderzoeksbeurzen ontvangen en daarnaast ontving ze ook een aantal prestigieuze beurzen en prijzen (waaronder de ERC Advanced beurs; EU MSCA Doctoral Network beurs; NWO Open Competition Digitalisation beurs; meerdere PhD-Talent beurs; KNAW Huibregtsenprijs; NWO/KNAW Eureka prijs; NWO Aspasia grants).
Dr. Tessa Beinema
Tessa Beinema is een postdoctoraal onderzoeker aan de afdeling Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar interesses liggen bij het ontwikkelen van gepersonaliseerde eHealth applicaties (apps, portals, chatbots, robots) en het onderzoeken hoe mensen hiermee interacteren. Ze werkt graag samen met domeinexperts en gebruikt haar achtergrond in AI en ervaringen binnen onderzoek en bedrijfsleven om de intelligente interacties in deze applicaties flexibel te maken voor een breed publiek. Daarbij kijkt ze vooral naar toepassingen van conversational agents zoals chatbots en robots voor coaching, counseling en shared decision-making. Binnen ROBOT-BOND houdt zij zich bezig met de toepassingen van sociale robots binnen de zorg voor jongeren met stemmingsstoornissen.
Dr. Marieke van OTterdijk
Marieke van Otterdijk is een postdoctorale research associate aan de afdeling Communicatiewetenschap, Vrije Universiteit Amsterdam. Met de multidisciplinaire achtergrond in psychologie, interaction design en informatica, heeft ze haar onderzoek gericht op mens-robot interactie. Haar onderzoek richt zich met name op: 1) Het begrijpen en designen van nonverbaal gedrag van robots; 2) De dual processing theorie en eye-tracking; en 3) Het gebruik van robots in de zorg. Het werk van Van Otterdijk is gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke tijdschriften en conferenties. Ook is ze betrokken bij het begeleiden van studenten.
Peggy van Minkelen, MA
Peggy van Minkelen is promovendus aan de afdeling Communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar onderzoek focust zich op hoe, waarom en onder welke omstandigheden mensen een band kunnen opbouwen met een sociale robot. Ze onderzoekt dit in veld- en labstudies middels subjectieve- en objectieve metingen, en in samenwerking met collega's compututationele linguistiek.
Caterina Ceccato, MSc
Caterina Ceccato is promovendus aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam, met een achtergrond in Cognitive Science and Artificial Intelligence van Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de interactie tussen mensen en robots, waarbij ze zowel subjectieve percepties als objectieve metingen, zoals breinactiviteit, onderzoekt. Met expertise in sociale robotica en Brain-Computer Interfaces (BCI’s), gebruikt ze EEG-technologie om hersenreacties op robotinteracties te bestuderen. Haar werk beoogt de communicatie tussen mensen en robots te verbeteren, met toepassingen in zorg, onderwijs en andere domeinen.
Veerle Hobbelink, MSc
Veerle Hobbelink is externe promovenda aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Hogeschool Utrecht. Bij de Hogeschool Utrecht is ze docent en geeft les in AI en sociale robots. Ze heeft een achtergrond en interesse in neurocognitieve wetenschappen en kunstmatige intelligentie. Haar promotieonderzoek richt zich op hoe sociale robots in het rekenonderwijs ingezet kunnen worden voor kinderen die dat het meest nodig hebben, bijvoorbeeld voor kinderen met aandachtsproblemen. Zo wordt geprobeerd de wisselwerking tussen individuele verschillen tussen kinderen en diverse gedragsstijlen van sociale robots in kaart te brengen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar lange-termijneffecten en neurofysiologische metingen zoals EEG. Het onderzoek zal proberen een brug te slaan tussen het onderwijsveld en het veld van de sociale robotica, om zo kinderen optimaal te ondersteunen.
Veerle heeft een promotiebeurs voor leraren (PhD-Talent grant) ontvangen voor het project ‘Optimizing Robot Tutors for Underperforming Children in Arithmetic Education’ van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Dr. Thomas Baier
Thomas Baier heeft natuurkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit van Munchen, Duitsland. Daarna heeft hij een PhD gedaan in wiskunde en de toepassingen daarvan aan de Centrale Europese Universiteit van Budapest, Hongarije. Hij werkt als postdoctoraal onderzoeker bij Communicatiewetenschap aan de VU Amsterdam. Zijn eerdere ervaring in onder andere het Alani project brengt hij mee voor de technische integratie en aansturing van de robots binnen ROBOT-BOND.
dr. Daniel Preciado Vanegas
Daniel Preciado Vanegas is assistant professor bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek is gericht op het beter begrijpen van de biologische, psychologische en sociale effecten van interactie met kunstmatige sociale agenten (robots, chatbots, avatars, etc.), en hoe deze kennis kan worden gebruikt om effectieve en aantrekkelijke sociale technologieën te ontwikkelen op een verantwoorde, ethische manier. Met een achtergrond in experimentele psychologie en neurowetenschappen integreert zijn onderzoek beeldvorming van de hersenen, psychofysiologie en subjectieve zelfgerapporteerde metingen om de ervaring van interactie met kunstmatige middelen en de potentiële psychologische en sociale effecten van dergelijke interacties beter te begrijpen.